Eduard Sanz, nou alcalde d'Esplugues

L’Ajuntament agilitzarà l’expropiació d”El Barco’ per la caiguda d’un sostre fals que pot afectar més vivendes

L'alcaldessa assegura a les famílies que estaran acompanyades en el procés per buscar una sortida a la situació

Compartir:
Reunió amb veïns d'El Barco, a l'Espai Baronda

La caiguda d’un sostre fals el 23 de febrer passat en un habitatge de l’edifici conegut com El Barco, i una posterior revisió que va detectar risc de problemes similars en altres habitatges, farà agilitzar el procés d’expropiació d’aquest bloc de 38 habitatges situat al parc dels Torrents, que ha de ser enderrocat, en estar en terrenys qualificats com a zona verda pel Pla General Metropolità (PGM).

És el que van explicar l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i els tinents d’Alcaldia Eduard Sanz i Oliver Peña, a les famílies afectades aquest dimecres 6 de març en una reunió a l’Espai Baronda. L’Ajuntament va haver d’adquirir recentment El Barco, anteriorment en mans d’un propietari que tenia llogats tots els pisos, per procedir al seu enderrocament.

“El calendari previst per buscar una sortida individualitzada a cada família, en funció de la seva situació, s’haurà d’avançar, perquè no volem que hi hagi cap risc per a les persones”, va dir l’alcaldessa. Els primers informes tècnics conclouen que el desprendiment té origen en humitats i que cal revisar la totalitat dels habitatges per veure l’abast real. A més, de forma imminent es faran obres d’emergència a les parts de les quatre vivendes on s’ha detectat aquest problema.

En paral·lel, s’activarà el procés d’acompanyament individual per buscar una sortida a cada cas. En alguns casos, tindran dret a reallotjament, i en altres –en funció d’aspectes com el temps que hi portin vivint–, a indemnització, segons marca la llei. L’alcaldessa va dir que l’Ajuntament està treballant en buscar pisos per oferir-los en règim de lloguer protegit a les famílies que tinguin dret a reallotjament. A la reunió, les famílies assistents van poder fer preguntes i expressar les seves preocupacions.

L’edifici va ser construït a finals dels anys 40 del segle passat. Trenta anys després que el PGM qualifiqués els terrenys com a zona verda, la família propietària va sol·licitar l’expropiació a la Generalitat, que va derivar l’obligació a l’Ajuntament.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

La plaça de la Bòbila comença la seva transformació cap a una illa verda

Urbanisme

Comencen els treballs d’urbanització del camí de connexió del Parc dels Torrents

Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat, Patrimoni cultural i Turisme, Urbanisme

Crònica del Ple del mes d’abril: Llum verda a l’Agenda Urbana Esplugues 2030

Cronica Ple, Medi Ambient i Sostenibilitat, Urbanisme

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: