Tribuna de electos municipales

Obvietats

Obvietat 1: un dia el PSC perdrà les eleccions.

Ho diu la saviesa popular (“no hi ha mal que cent anys duri”) i és una certesa tan inexorable que, de tan òbvia, a vegades ens n’oblidem. En l’època que el Barça ho guanyava tot, Pep Guardiola ho va exemplificar en una frase cèlebre; deia [cito de memòria] alguna cosa així com «cada victòria ens apropa una mica més a la següent derrota». Doncs això mateix succeirà a Esplugues. El PSC porta guanyant eleccions des de fa 40 anys, sí. Però un dia deixarà de fer-ho. No sé quan serà ni per què. Potser serà per errors propis o potser serà per mèrits nostres. Però aquest dia arribarà. Segur.

Obvietat 2: la majoria del ciutadans d’Esplugues no votem el PSC.

Durant els últims 20 anys, el vot del PSC sempre ha estat inferior a la suma del vot de tots els altres partits junts. Per exemple, l’any 2019, 9.525 ciutadans van votar el PSC, mentre que 11.974 vam votar altres opcions i 12.640 no van anar a votar. En total, doncs, érem 24.614 persones que no vam donar suport a Pilar Díaz. Però el mateix va passar l’any 2015 (7.153 PSC, 12.799 altres i 14.786 abstencions) i el 2011 (7.041 PSC, 11.206 altres i 16.221 abstencions). De fet, el PSC no obté resultats de 5 xifres des de l’època de l’enyorat Alcalde Palacín, a qui hem acomiadat aquest mes d’abril (DEP).

Obvietat 3: el dia que vulguem, el PSC deixarà de governar Esplugues.

Som un 53% d’espluguines i espluguins que no votem mai el PSC per contra d’un 19% que sí que ho fa regularment. Amb això no vull pas deslegitimar el govern municipal, no és això! Però sí que volia manifestar l’evidència que la continuïtat de Pilar Díaz al capdavant d’aquest ajuntament, encara que els seus votants continuessin votant PSC pels segles dels segles -que tampoc ho faran-, depèn sobretot de la voluntat política d’aquest 53% que no l’hem votada mai. I això és tan cert i obvi com que demà sortirà el sol. Parafrasejant Guardiola, cada derrota ens apropa una mica més a la victòria.

Compartir

Noticias
relacionadas

Ver todas las noticias de:

Agenda
relacionadas

Ver todas las actividades de:

Equipamientos
relacionados

Ver todos los equipamientos de:

Servicios
relacionados

Ver todos los servicios de: