Tribuna de electos municipales

No volem perdre el servei de Ginecologia

La pèrdua de serveis i qualitat en l’àmbit sanitaria Catalunya, té probablement un dels seus majors exponents al CAP Lluís Millet d’Esplugues.

Ens ha tocat.
Un edifici que fa dècades que no es manté adequadament, manca d’espai per atendre la població assignada (pràcticament 25.000 persones), i condicions de precarietat pel personal sanitari, han estat pràctiques habituals. La pandèmia va posar de relleu encara més aquestes mancances i, el govern socialista a l’ajuntament vàrem augmentar la pressió per tal que es donés una solució. Ara tenim el compromís del departament de Salut d’implantar uns mòduls temporals que permetran ampliar el centre amb 8 consultes més. En principi es farà aquest 2022. Tanmateix, l’ajuntament cedirà gratuïtament un solar a la Generalitat per construir un nou CAP

Lluís Millet, molt a prop de l’actual. S’han compromès a fer-ho, i estem contens que així sigui. És del tot necessari. Però mentre, continuem amb l’actual CAP. Si no era prou tenir les mancances actuals, ara sabem que en breu es deixarà de prestar el servei de ginecologia per jubilació de la metgessa que ho fa, i que no serà substituïda. Bé, de fet, a data d’avui, malgrat reservar cita per la seva ginecòloga, en arribar al centre, moltes dones son ateses en realitat per la comadrona.

No ens conformem, i el PSC d’Esplugues inicia una campanya en diferents fronts per tal de revertir aquesta realitat. Des de l’ajuntament, la nostre alcaldessa Pilar Díaz i la 2a tinenta d’alcaldia i regidora de Salut Sara Forgas, encapçalaran els contactes amb el departament per tal que reconsiderin aquesta decisió i no deixin sense ginecòloga a Esplugues.

També al parlament de Catalunya el PSC impulsarà un seguit d’accions amb el mateix objectiu, esperant que aquest cop ERC i JxCAT no vetin les possibles solucions.
I finalment farem una campanya al carrer per donar a conèixer aquesta realitat i recollir signatures per aconseguir major suport davant d’una pèrdua de serveis inadmissible. La ginecologia és un servei bàsic per a la salut de les dones, i no ens resignarem.

Compartir

Noticias
relacionadas

Ver todas las noticias de:

Agenda
relacionadas

Ver todas las actividades de:

Equipamientos
relacionados

Ver todos los equipamientos de:

Servicios
relacionados

Ver todos los servicios de: