Tribuna de electos municipales

Hivern Cru

Estem passant un hivern fred, molt fred. I, com sempre que baixen les temperatures, hem vist repetidament als mitjans de comunicació el tràgic fenomen dels incendis a domicilis per petits focs a terra o en bidons per escalfar-se o pel col·lapse d’instal·lacions elèctriques precàries, o per mala combustió d’estufes i brasers.

El cas més aparatós que recordem recentment és el de la residència d’avis de Montcada, a València, amb 7 morts. Però és un degoteig de casos que no s’atura, també en el nostre entorn. I sempre passa, i no és casualitat, que les víctimes son persones en situació de vulnerabilitat. Sempre son els estrats més desafavorits de la nostra societat i la gent gran els que posen el morts en aquest trist recompte d’incendis do- mèstics.

Al fred i a la pobresa energètica, aquest any a més cal afegir-hi un tercer element que ha provocat la tempesta perfecta: el preu de la factura energètica, que s’ha multiplicat per dos i fins i tot per tres en molts casos.

Tinguem-ho clar, doncs, que tot aquest macabre rànquing de morts i ferits no és culpa de les víctimes. És responsabilitat de tots nosaltres, de la perversitat del sistema en què vivim, perquè ho permetem i perquè es podria evitar, si hi hagués voluntat política. Vivim en un país suficientment ric perquè ningú hagi de passar fred ni gana. I son les administracions, amb els ajuntaments a la pri- mera trinxera, qui se n’hauria d’encarregar.

És clar que de pobresa energètica també en tenim a Esplugues, qui ho dubta? Que cadascú observi mínimament el seu entorn, els seus veïns, la seva escala, i si sabeu d’alguna família que pugui estar passant fred, poseu-los en contacte amb els serveis socials, que hi son per això. Demanar ajuda al nostre ajuntament no és demanar caritat, sinó que és un Dret. I cal exercir-lo si és necessari. Cuidem-nos entre tots, i procurem que aquesta tragèdia humana no s’escampi més. I demanem també al nostre ajuntament que redobli els esforços de prevenció en aquest tram final de l’hivern per poder evitar més incendis i més víctimes.

Compartir

Noticias
relacionadas

Ver todas las noticias de:

Agenda
relacionadas

Ver todas las actividades de:

Equipamientos
relacionados

Ver todos los equipamientos de:

Servicios
relacionados

Ver todos los servicios de: