Tribuna de electos municipales

Edifici el barco

El Ple municipal ordinari d’abril ha estat un ple intens, de retrobament amb la ciutadania, amb molts assumptes importants. Un d’ells va ser la moció presentada pel Grup Municipal Republicà contra l’enderroc de l’edifici conegut com “El Barco. En aquest article sinteti- zem el nostre posicionament. La prioritat per a Esplugues en Comú Podemsón les persones i famílies que viuen en l’edicifici.

Considerem que la problemàtica es va iniciar amb la decisió dels propietaris d’acollir-se a la llei, ja que el Pla Metropolità considerava aquest terreny de la ciutat com zona verda. Acollint-se a la llei i per sentència judicial, obliguen a l’Ajuntament (i per tant a tota la ciutadania d’Esplugues) a pagar una expropiació de més de 3 milions d’euros. Estem d’acord que l’Ajuntament d’Esplugues no prengui cap decisió definitiva d’enderroc, abans de presentar un estudi on s’evaluïn totes les alternatives possibles: Cost de manteniment de l’edifici, de la inversió per la rehabilitació i el manteniment, cost de la permuta dels metres quadrats de zona verda. Si finalment s’optés per l’enderroc, aquest no s’hauria de realitzar abans de donar una sortida òptima a la problemàtica de reallotjament dels inquilins/es actuals: Habitatge social, lloguer social, indemnització justa. I també en que es regularitzi la relació contractual dels inquilins

A Junta de Portaveus no hem pogut fer una reunió monogràfica sobre el tema, per poder recabar encara més informació. Tampoc coneixem a dia d’avui quina és la posició de tots els inquilins/ es, Per això vam reiterar la nostra demanda al Grup Municipal Republicà perquè deixès la moció pel ple del proper mes.
Davant la negativa d’ERC de deixar la proposta per al mes que ve, per prendre una decisió més fonamentada i també perquè els punts d’acord defensats per nosaltres són difícils d’encabir tal i com està redactada la moció i la seva voluntat.

Esplugues en Comú Podem vam votar Abstenció a la moció

Compartir

Noticias
relacionadas

Ver todas las noticias de:

Agenda
relacionadas

Ver todas las actividades de:

Equipamientos
relacionados

Ver todos los equipamientos de:

Servicios
relacionados

Ver todos los servicios de: