Tribuna de electos municipales

7a dia mundial de la salut

El 7 d’abril és el Dia Mundial de la Salut i datahabitual de mobilització internacional contra la seva mercantilització.
Al Ple municipal de març l’alcaldessa va llegir una declaració institucional de suport als dictàmens aprovats pel Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat sobre “la bretxa digital, la sanitat que mereixem i la Llei de Gent Gran de Catalunya”.
La població més gran és la que ha patit i pateix les conseqüències més greus d’aquesta pandèmia. Ens referim a les persones que malauradament han perdut la vida, però també a les que pateixen seqüeles físiques i psicològiques que encara persisteixen.

La majoria de persones grans tenen necessitats específiques que no es contemplen a les lleis de serveis socials. Parlem de mobilitat, habitatge, cultura, bretxa digital, formació i educació, seguretat, lleure, urbanisme, pensions, envelliment actiu, Les desigualtats que patim són, a més a més, una font de malalties i és responsablitat de les administracions el garantir una vida digna per a tothom. Perquè gaudir del dret a la salut no només consisteix en tractar malalties, sinó també en gaudir d’unes condicions de vida que garanteixin el benestar de tota la població.

Viure amb un alt índex de contaminació, patir una situació de pobresa energètica, un desno-
nament, tenir un lloc de treball en precari o una llei d’estrangeria injusta afecten negativamentla salut de les persones.
Les retallades que fa més d’una dècada es van dur a terme a la sanitat pública han suposatun autèntic desmantellament del sistema públic de salut, sense que s’hagin revertit a dia d’avui.

Els drets bàsics de ciutadania s’han de garantir sempre per les polítiques dels governs i la salut és un dret fonamental de les persones. La salut és un dret, no una mercadería.

Compartim l’enllaç de Marea Blanca Catalunya amb el Manifest 7A i la convocatoria de manifestació diumenge 3 d’abril.

Manifestació a Barcelona : La Salut #NoEraAixò

Compartir

Noticias
relacionadas

Ver todas las noticias de:

Agenda
relacionadas

Ver todas las actividades de:

Equipamientos
relacionados

Ver todos los equipamientos de:

Servicios
relacionados

Ver todos los servicios de: