Delimitat per l’autopista B-23, pels termes municipals de Barcelona i pel barri de Ciutat Diagonal, el barri de Finestrelles ha viscut notables transformacions: el soterrament de línies d’alta tensió ha permès iniciar un projecte urbanístic anomenat “Porta Barcelona” que suposarà unes millores notables en la xarxa viària; l’execució de 125 habitatges de promoció municipal; l’increment de zones verdes en 19 hectàrees i l’increment del teixit empresarial.
També s’ha reordenat la zona compresa entre les avingudes de Jacint Esteva i Traginers, creant nous espais verds. Els habitatges, majoritàriament plantes baixes o cases de poques plantes, defineixen els seus carrers. Aquí es troben alguns equipaments privats, com el col·legi Isabel de Villena o el C.T.C. Diagonal, a Sant Pere Màrtir.
Un dels elements de referència inqüestionable és l’Hospital Infantil de Sant Joan de Déu, juntament amb el seu edifici docent, seu de l’Escola Universitària d’Infermeria.
Orígens:
El barri de Finestrelles té els seus orígens en aquest segle, concretament el 1923, en què part del terreny de l’antic coll de Finestrelles va ser beneït abans de construir-s’hi unes 200 cases. El barri de Finestrelles es concebia com un nucli d’estiueig petitburgès i menestral. Obrers i menestrals de Sarrià foren els seus primers habitants.