Can Vidalet és el barri amb més població d’Esplugues i és també seu de diferents equipaments alguns dels quals donen servei a tota la ciutat, com és el cas de l’Escola Oficial d’Idiomes. En l’àmbit de l’atenció sanitària acull l’ambulatori de la Bòbila, el Servei de Salut Mental de Sant Joan de Déu i el Centre Sociocultural Molí-Cadí.
En el de l’atenció social, l’Oficina de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya o de l’atenció a la gent gran, el Casal de Gent Gran o el Centre de Dia Can Vidalet.
També destaca la vida associativa juvenil, amb el nou Espai Remolí; i la pràctica de l’esport amb el Camp d’Esports El Molí, el Poliesportiu Municipal Can Vidalet o les pistes esportives populars, així como el CES Can Vidalet.
El barri acull també importants zones de vianants i verdes com el Parc de Can Vidalet, conegut popularment com el parc dels ànecs.
Las places Blas Infante, Macael i la Bòbila, la rambla Verge de la Mercè, la zona vianants del carrer Hortènsia i el gran Parc de la Solidaritat.
Orígens:
“La zona que avui coneixem com a barriada de Can Vidalet havia estat una altra extensió de terreny dedicada al conreu agrícola en la qual hom podia veure garrofers, ceps, arbres fruiters i hortalisses”. Així recorda Pasqual Juan i Lloret, al llibre Tornant a mirar, el passat de la que actualment és la barriada amb més habitants d’Esplugues. (…) El barri estava format per gent vinguda de tots els indrets de la península sense cap nexe que els unís”. La força del veïnat, que va impulsar les primeres reformes al barri, com la instal·lació del clavegueram, pagada per les famílies de la zona, i després la mateixa administració han fet possible que la realitat actual del barri sigui molt diferent de la que molts i moltes van viure en primera persona fins fa només uns quants anys.