Can Clota

3.683

habitants

212.676 m2

Festa Major:

Darrers dies de juny

Associació de Veïns de Can Clota, Asociación Cultural Andaluza de Esplugues (ACAE)

Can Clota és un barri residencial que té com a eixos principals dos carrers, Lleialtat i Anselm Clavé. 

El Pont Nou i els carrers Maria Aurèlia Capmany i Tierno Galván han estat clau de volta per a les aspiracions del seu veïnat, que ara ho té tot molt més a prop: serveis més essencials, com els de tipus mèdic, comercial, cultural o esportiu, fins el transport urbà -ara el metro i el trambaix és a cinc minuts-. Tot i ser de caràcter fonamentalment residencial, a Can Clota tenen la seu tres de les més importants firmes implantades a Esplugues. Una és Euromadi, una central de compres i de distribució de productes que figura entre els líders de l’Estat; l’altra, el Centre Mèdic Cetir, que es troba ubicat a l’edifici de l’antic laboratori Rocador (més tard Beecham) i la tercera és el laboratori Sqibb (ara Bristol-Myers Squibb, S.L.), un dels més destacats en el sector farmacèutic.

La Festa Major és la principal cita veïnal de l’any, l’última setmana del mes de juny. També és molt actiu l’Esplai de Gent Gran, depenent de l’Ajuntament, amb un grup de persones grans que el dinamitzen especialment.

Orígens:

Molta gent gran d’Esplugues, quan parla del barri de Can Clota, en parla com el barri del Sucre. Aquest nom popular era degut a l’existència a la zona d’una petita indústria d’empaquetament de sucre. El creixement del barri es va fer, inicialment, al voltant del carrer Anselm Clavé, el segon que va ser asfaltat a Esplugues. L’obertura del carrer Lleialtat i la urbanització de la plaça Sant Lluís van ser posteriors.

Dels elements arquitectònics del barri cal destacar la masia de Can Clota, del segle XIV, tot i que adoptà l’aspecte senyorial en una reforma soferta al segle XVIII, amb un edifici de tres nivells i una torre quadrada més alta amb un mirador envoltat d’arcs de mig punt -cal destacar-ne la capella, originària del segle XVII, de caire renaixentista i barroca, renovada el 1941-; la masia de Can Cervera (s. XVIII), malauradament molt malmesa; i l’edifici de l’antiga Rocafort Doria S.A. (1956), que ara dona cabuda al Grup Mèdic Cetir, un bon exemple d’edificació industrial.

Llocs d'interès

Pont Nou; plaça de la Dona, amb l'escultura de la Dona de Ferro, obra de Josep Ignasi Alegre; Parc de la Solidaritat, amb l'escultura Atrium Libertatis, d'Alberto de Udaeta; escultura d'autor desconegut a Josep Anselm Clavé; masia de Can Clota i masia de Can Cervera.

Escultures al carrer

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de:

Notícies
del barri