Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Pilar Díaz, nomenada delegada del Govern a Barcelona

Deixarà l'alcaldia aquest mes de setembre

Compartir:

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha estat nomenada en el Consell de Govern d’aquest 3 de setembre nova delegada del Govern de la Generalitat a la demarcació de Barcelona.

Díaz ha manifestat que es troba “molt feliç i molt honorada per poder formar part de l’equip de Salvador Illa. Començo una nova etapa amb il·lusió! Tinc moltes ganes de servir a Catalunya amb la mateixa vocació i energia com ho he fet a Esplugues els darrers 18 anys”.

Tot i que no són càrrecs incompatibles, Díaz deixarà l’alcaldia d’Esplugues aquest mes de setembre, en una data encara pendent de confirmar.

Pilar Díaz va accedir a l’alcaldia d’Esplugues el 12 de juny de 2006, en substitució de Lorenzo Palacín. Esdevenia així la tercera persona al capdavant de l’alcaldia espluguina des de la recuperació de la democràcia, i la primera dona. Díaz havia estat des del 2003 primera tinent d’alcaldia i portaveu del Grup Municipal Socialista.

Sota el seu mandat, de 18 anys, en què ha alternat majories absolutes amb simples, Esplugues ha experimentat una profunda transformació, amb l’aposta per mantenir i atreure empreses innovadores, la recuperació de l’Espai Baronda, la implementació de carrils bici en el tramat urbà i de connexió amb Barcelona i l’inici de grans projectes, com l’Auditori-Teatre, el Pla Porta Diagonal, l’Àrea Residencial Montesa –amb habitatge públic– i la nova comissaria de la Policia Local.

El manteniment d’uns bons estàndards de seguretat i de neteja de l’espai públic han estat altres dels seus èxits.

A més, és diputada provincial des de juliol de 2011 a la Diputació de Barcelona, on ha estat portaveu del grup del PSC. Actualment, n’és presidenta delegada de l’Àrea de Serveis Generals i Transició Digital, i membre de la junta de govern i de la comissió executiva.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: