Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Crònica Ple de maig: Aprovada una moció per al reconeixement de l’estat palestí

Compartir:

El Ple de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat del mes de maig va aprovar la moció presentada per EeCP per al reconeixement de l’estat palestí, amb els vots favorables d’EeCP, PSC, ERC i la regidora no adscrita. Així, el Ple va instar el Govern central a reconèixer immediatament l’estat de Palestina i a promoure el seu reconeixement en l’àmbit europeu, exigint un alto el foc permanent a Gaza i l’entrada d’ajuda humanitària.

A més, va demanar suport a la denúncia de crims de guerra a la Cort Penal Internacional, exercir pressió diplomàtica i comercial sobre Israel, i suspendre la cooperació militar amb aquest país. També va instar a garantir la protecció de la població palestina als territoris palestins ocupats, especialment a Gaza, i a comunicar aquests acords a diverses institucions nacionals i internacionals.

Óscar Pelegrín Gil, nou regidor del PP

La sessió del Ple del mes de maig va començar amb la presa de possessió com d’Óscar Pelegrín Gil Herrando com a regidor del grup municipal del Partit Popular (PP), en substitució de la regidora España Mora. Gil Herrando va rebre la seva credencial de mans de l’alcaldessa, Pilar Díaz.

Durant la sessió, es va aprovar l’estructura de costos del servei integral de recollida de residus sòlids i neteja, un pas necessari per a l’aprovació dels plecs del nou contracte i la seva posterior licitació. Es va aprovar amb el suport del PSC, EeCP i la regidora no adscrita. També es va acordar per unanimitat la pròrroga d’un any del contracte per al servei de neteja i desinfecció dels edificis, dependències i locals municipals.

Modificació de crèdit

Una altra decisió destacada va ser la modificació de crèdit del pressupost municipal, que implica un increment d’1.616.000 euros. D’aquest import, 798.000 euros provenen del romanent líquid de tresoreria per a despesa general obtingut de la liquidació del Pressupost de 2023 i es destinaran a cobrir despeses vinculades a la gestió de l’emergència de l’edifici ‘El Barco’.

Els altres 818.000 euros provenen també de la liquidació del Pressupost de 2023, però en aquest cas del romanent líquid de tresoreria per a despeses amb finançament afectat, i es dedicaran a inversions, amb les següents finalitats principals: implantació de deixalleries de barri (500.000 euros), adequació d’edificis municipals (250.000 euros), millora i condicionament del cementiri (50.000 euros) i material inventariable (18.000 euros). Aquesta modificació va comptar amb els vots favorables del PSC, PP, EeCP, Junts i la regidora no adscrita.

A la mateixa sessió, també es va donar llum verda inicialment a la renovació de l’ordenança dels mercats municipals de Can Vidalet i La Plana, amb el suport del PSC, EeCP i la regidora no adscrita. Finalment, el Ple va ratificar per unanimitat la cessió que va fer l’any 1984 a la Generalitat de Catalunya de la finca on se situa l’Institut La Mallola. Aquestes decisions reflecteixen el compromís de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat per millorar els serveis municipals i atendre les necessitats de la ciutadania.

Pots accedir a tot el contingut del Ple i a totes les intervencions, el debat dels dictamen i de la moció, així com als precs i preguntes, en aquest vídeo:

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Crònica del Ple: Aprovada la licitació de les obres de l’Auditori-Escola de Música

Cronica Ple

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: