Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Un servei d’acompanyament segur per a menors guanya l’Esplugues Talent

Prop de 200 estudiants de secundària de la ciutat han participat en la tercera edició del concurs i han presentat la seva idea de negoci

Compartir:

La tercera edició de l’Esplugues Talent, el concurs destinat a fomentar la cultura emprenedora de l’alumnat dels centres de secundària de la ciutat (impulsat per l’Ajuntament i dirigit per Talent Factory) va posar el seu punt final el passat dilluns, amb la gala de lliurament de premis, que va tenir lloc a l’Auditori del Pediàtric Cancer Center de Sant Joan de Déu. Allà, els nou equips finalistes, del total de 98 inicials, van exposar els seus projectes davant d’un públic format per professorat, membres de l’ajuntament, representants d’empreses col·laboradores i mentores i també, dels seus familiars i amics.

El projecte guanyador ha estat ASM, un servei d’acompanyament segur a menors mitjançant una aplicació mòbil. La idea de negoci, desenvolupada per la Joanna García i la Lucía Rodríguez de l’Institut Joanot Martorell, inclou una selecció de conductors qualificats, tecnologia avançada com la identificació biomètrica dels conductors, notificacions en temps reals per fer un seguiment del desplaçament i altres mesures de seguretat complementàries. Les guanyadores obtenen com a premi (patrocinat per Euromadi i Nestlé) un viatge de cinc dies a San Francisco per conèixer les empreses més representatives de sectors innovadors.

A la gala final també es va lliurar el premi al segon millor projecte: un viatge de tres dies a Brussel·les amb visita als centres d’emprenedoria, vivers d’empreses i seus d’empreses reconegudes, patrocinat per ByMyCar i l’Hospital Sant Joan de Déu. Les guanyadores han estat Jana Ballano i la Carla Roca de l’Escola Isabel de Villena amb el projecte Young Read. La seva idea de negoci es tracta d’una app per a lectors, que compta amb diverses eines per gaudir, organitzar i compartir l’experiència lectora.

També es van entregar tres tercers premis als projectes StudyMatch, una app per a compartir coneixement entre estudiants; WorldPlate, una plataforma per a gaudir de la gastronomia local als viatges; i LearnMeet, una app d’aprenentatge d’idiomes. En aquest cas, els guardonats s’emporten un programa de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, anomenat Barcelona Enterpreneur Day i patrocinat per Esplugues Innova, Coca-Cola Europacífic Partner i Eurofins.

Mentors i col·laboradors

En aquesta tercera edició de l’Esplugues Talent han participat mentors i mentores de les empreses Nestlé, Euromadi, CREProjects- Pinter, Coca-Cola Europacífic Partner, Producciones del Barrio, BYmyCAR, Made of Gens, Hospital Sant Joan de Déu i Eurofins. El programa ha comptat també amb el suport de grans col·laboradors com Aigües de Barcelona, Acció de la Generalitat, Diputació de Barcelona, Inserta de la Fundació ONCE, Mobile World Capital Barcelona, Esade, l’AMB, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, Secot, Asencat, Innobaix, Peninsula, Founder Institut, les universitats UB, UAB, UPC i UPF i l’associació empresarial Esplugues Innova, entre d’altres.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

ple-municipalple-municipalple-municipal
Imatge d'un cor fent exercici per representar el primer Pla Local de Salut d'Esplugues

Procés participatiu per elaborar el 1r Pla Local de Salut

Participació i associacionisme, Salut
Cloenda Consell d'Infants 2023-2024

El Consell d’Infants fa propostes per fer un ús responsable de la tecnologia

Infants i famílies, Participació i associacionisme

La Festa del Joc i de l’Esport, el dissabte 25 de maig

Cooperació al desenvolupament, Educació, Esports, Infants i famílies, Joves

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: